Rolf Erikson on januari 2nd, 2014

OK, vi vet det men ändå gör vi det, försöker övertyga med att ge ultimatum typ välj detta annars ……

Självklart når vi inte framgång med den metoden. i alla fall inte l längden. Seth Godin uttrycker det bra:  Often, our instinct is to respond to confrontation with confrontation. Ultimatums rarely work because we react to the emotion instead of responding intelligently.

Så vad ska vi göra istället? Ja  det vet vi ju också, lyssna och lägg fram alternativ. Diskutera för och nackdelar med alternativen och hjälp motparten att fatta ett beslut. Men det låter jobbigt så det är väl därför som vi tar till ultimatum istället.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Rolf Erikson on januari 23rd, 2013

Jag skulle ha en PDF fil som mall men upptäckte att den var skrivskyddad. Bäst vore om man kunde överföra filen till Word. Och det gick tack vare ett gratisprogram på nätet, PDF Online.

Hur smidigt som helst och resultatet blev bra trots att PDF filen hade många tabeller. Kan rekommenderas!

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

Tags: , , , ,

Rolf Erikson on januari 23rd, 2013

En ganska enkel fråga som ibland är svår att svara på. Men försök, för det är en viktig fråga. Oftast springer tiden bara iväg och vi blir mer eller mindre händelsestyrda.

Backa tillbaka och fråga dig själv; vad ville jag uppnå när jag började med det jag nu gör? Seth Godin har skrivit ett tänkbart inlägg som ni kan läsa här.

Ni som skriver affärsplaner och ritar Ganttscheman glöm inte bort frågan; Vad vill jag uppnå!

Läs även andra intressanta åsikter om , ,

Tags: , ,

Rolf Erikson on oktober 6th, 2012

Svea Hovrätts beslut om Södertäljemålet är förmodligen ett politiskt beslut. Vad man vill uppnå är en reform av de regler som styr val av nämndemän.

Nu förstår jag inte själv varför politiker är bättre lämpade att vara nämndemän än vanligt folk. En vänsterpartist som gillar Puttin måste väl anses vara en olämplig nämndeman men det är klart att det är ett bra extrajobb för väl avlönade politiker.

Så det är kanske bra att målet i Södertälje måste göras om och därmed få en fokusering på nämndemännens vara eller inte vara.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

Tags: , , ,

Rolf Erikson on september 26th, 2012

Mer pengar till det offentliga, mer makt åt politiker, fler regler och bort med vinster verkar vara en röd tråd för många. Jag undrar hur mycket pengar som “försvinner “ i byråkratin? För byråkrati blir det. Även om man höjer skatterna till 100 % kommer inte resurserna att räcka till och då måste man prioritera.

Med sjuk hustru ser jag redan idag hur mycket papper som måste fyllas i. I det offentliga gäller det att skrapa med foten och bocka. Politiker gillar byråkrati. Det ökar deras makt och de har ryggen fri.

“Att tas om hand” anser politiker vara något fint. Att starta eget med bidrag från politiker är en fjäder i hatten för de styrande men att företagen börjar tjäna pengar måste stävjas med en massa regler.

Vi skrattar när man driver med de norska reglerna i serien Lillehammer på TV, men det är ju också vår värld.

Slopa krånglet, halvera reglerna, tillåt vinster och vi skulle få det mycket bättre i Sverige för alla.

Varför måste politiker bestämma över vilken vård vi behöver, vilka böcker vi ska läsa och vilka jobb vi ska söka. Och för att inte tala om vilka företag vi får driva.

AB, SvD, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Rolf Erikson on september 21st, 2012

Enligt DagensPS kommer Iphone 5 kosta 5.995 eller 7.995 beroende på modell. Leveransstart är 28 september.

Är telefonen värt priset? Egentligen en dum fråga eftersom Iphone är lite av en statuspryl också. Apple har definitivt ändrat vårt beteende när det gäller smarta telefoner men nu har väl de andra tillverkarna hängt på eller??

Iphone 5 har större skärm och är en aningen lättare än tidigare. Storleken är dock densamma så den är fortfarande lätt att hantera med en hand. Den större skärmen gör det bekvämare att se video. Man har också ändrat kontakten och det kommer att ställa till det för gamla användare.

Även om det inte blir så dramatiska förändringar är telefonen fortfarande outstanding när det gäller smart phones. Jag antar att det blir rusning efter telefonen.

AB, SvD, Expre

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Rolf Erikson on september 21st, 2012

Socialdemokraterna gillar inte Anders Borgs budget påstod man igår. Det är inte läge att satsa sig ur krisen! Det är definitivt fel att ge skattelättnader åt företagen säger Magdalena Andersson (S) utan att rodna. Alltså tvärtemot vad Löven så vackert har predikat om!!

Alla är dock säker på att socialdemokraterna skulle föra ungefär samma politik som Alliansen föreslår i sin budget så Löven kan ha rätt. Det är alltså en fars som utspelas. Sossarna argumenterar mot bättre vetande i ett försök att komma åt Anders Borg, eller?

Eller därför att vänsterdominansen hos de rödgröna kan innebära att Lövens tid är ute. Nu är det konfrontation som gäller med höjda skatter, borttagna RUT och jobbskatteavdrag samt tuffare företagsvillkor. Vad gör Löven då? Finner sig tillrätta eller samarbetar med moderaterna?

Utgången av valet blir spännande på många sätt. Tonen kommer att sättas redan i höst. Kommer det att bli gynnsammare att driva företag i Sverige eller får vi se att dessa drar någon annanstans?

AB, SvD, DN

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

Tags: , , , , , ,

Rolf Erikson on september 19th, 2012

E-böcker blir mer och mer intressanta tack vare läsplattorna. Jobs, grundaren av Apple, hade som mål att förändra världen. Och det har han gjort. Bara att hoppas att biblioteken hänger med.

Det enklaste sättet att gratis skaffa en e-bok är att låna den på biblioteket men det finns andra sätt som jag skrivit om tidigare.

Ett som jag inte nämnt är via Zimmu.  De skriver:

Zimmu.com is the new way of downloading Free and legal e-books. With Zimmu.com you will find books from bestseller authors. Follow Zimmu.com on Facebook and Twitter. On our Blog you can always be updated with the latest Zimmu.com news.

No memberships. No sign in. Just Free downloads of e-books.

Ett antal författare har helt gratis ställt sina verk till förfogande. Ett sätt att hitta nya författare att gilla.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Rolf Erikson on september 18th, 2012

Så här sex år efter att Alliansen tog över ledningen i Sverige kan man undra hur det skulle ha sett ut om de Rödgröna fått makten istället. Då hade Mona Sahlin öppnat riksdagen idag.

Om de rödgröna hade regerat så hade det inte varit någon skillnad mellan pensionärernas och arbetares skatt! Till priset förstås att pensionärernas skatt hade varit högre och arbetares skatt avsevärt högre.

Så kom finanskrisen med risken att vi varit i betydligt sämre sits än nu. Vänstern och miljöpartiet hade försökt spendera sig ur krisen.

Hur det hade gått med valfriheten för skola och vård kan man ha sin dubier om. Till vänster gillar man som känt inte valfrihet. Staten och partiet är de som vet bäst.

Men allra värst för socialdemokraterna vore att Stefan Löven förmodligen aldrig hade blivit partiledare.

Som tur är blev det Alliansen och nu ska det bli intressant om Reinfeldt gör en regeringsombildning. Det är ju lite drag under galoscherna just nu.

AB, Expre,

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,

Rolf Erikson on september 17th, 2012

Alliansen snodde Lövens idéer och det var väl bra. De rödgröna skulle aldrig bli överens om paketen. Skattesänkningar blir det också för företagarna vilket kommer att gynna de stora företagen med många LO anslutna.

Tyvärr kommer entreprenörsföretag fortfarande få det svårt. Skatt på vinst är ju knappast deras problem utan där gäller det att se till att pengarna inte tar slut. Kapitalförsörjningen är livsviktig.

LO påstår att skattesänkningen inte kommer att ge så många fler jobb. LO har säkert rätt. Med sina förhandlade anställningsvillkor bromsar man effektivt nyrekryteringar. Dessutom har LO sett till att okvalificerad arbetskraft knappt behövs i företagen.

Nu får vi hoppas att Löven tänker ut fler bra idéer som Alliansen kan förverkliga. Det kommer att bli ett spännande val.

AB,AB2, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

Tags: , , , ,