Någon gemensam budget kunde de rödgröna inte lämna. Alla försöker visst överträffa varandra. Att det blir skattehöjningar är de dock överens om, men inte med hur mycket. Tar man den gemensamma nämnaren av alla förslag blir skattehöjningen kännbar för låg och medelinkomsttagare.

Man försöker visserligen säga att det är höginkomsttagarna som ska betala, men de är så få att det inte räcker på långa vägar. Så lärare och sjuksköterskor får räkna med åtskilliga tusenlappar mer i skatt.

Även fastighetsskatten ska återinföras. Även där säger man att det gäller för lyxvillor. Vad är en lyxvilla? Är det fiskaren i Bohusläns hus vars taxeringsvärde har stuckit uppåt genom norrmäns försorg. Eller hemmanet på någon skärgårdsö? Kompromissen hos de rödgröna blir nog att skatten införs för alla. Bingo!

Krispolitik från drömverkstaden kallar SvD de rödgrönas förslag. Onekligen träffande när budgeten saknar inkomstsida.

Minskad byråkrati och myndighetsbesparingar låter nog bra i den politiska retoriken. Men det är som tulipanaros – lätt att säga, men svårare att göra. Hade det varit enkelt att göra hade det redan varit gjort skriver den hälsosamme ekonomisten.

Aftonbladet letar efter något positivt och skriver: Det är inte ett färdigt alternativ till regeringens passivitet oppositionen presenterade i går. Men det är absolut grunden för en mer aktiv politik mot krisen.

DN kallar det rödgrön skuggboxning: De tre oppositionspartierna gör sitt bästa för att lansera sig som Alternativet med stor bokstav till regeringen. Det lyckas inte särskilt bra.

LO har svårt att hitta ämnen till tal på 1:a maj som matchar de rödgrönas politik. Försök med en utmaning: FLER JOBB HOS SMÅFÖRETAGEN!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>