Det tuffar på skulle man kunna säga, men SvD sammanfattade läget strålande:

I avsaknad av en stark opinion samt med en EU-berömd finansminister och en förtroendedopad statsminister sida vid sida är det fara värt att agendan för Sveriges framtida utveckling inte fylls på.

Tidningen passade även på att ge Svenskt Näringslivs ordförande Kenneth Bengtsson en känga för flathet och allt för anpassad till de politiska makthavarna. Och detta i en tid när Socialdemokrater och Vänstern vill skapa fler jobb med skattemedel men glömmer att tala om att resurserna ytterst kommer från företag som växer.

Och som om detta inte vore nog kan man i dagens SvD läsa om hur liten arbetslivserfarenhet den politiska ledningen har. Inte undra på att företagen kämpar i motvind.

Det mest förhatliga man kan göra i Sverige är fortfarande att tjäna pengar på företagande medan det är helt ok att bli rik genom politik, sport och lotteri. Sveriges Näringsliv behöver sätta ner foten och övertydligt tala om varifrån vårt välstånd kommer ifrån.

Folkbladet, Expr, SvD, Böhlmark

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>