Miljöpartiet vill göra det lättare för små företag och menar då företag med upp till 10 anställda. Man menar att nuvarande regler, inte minst sjukreglerna, gör det svårt för små företag. Bra initiativ och förhoppningsvis kan företagens förutsättningar komma upp på agendan.

Det är lätt att starta företag i Sverige. Svårare är det att få något över. En löntagare tjänar dubbelt så mycket i timmen jämfört med en företager visar en nyligen presenterad studie.

Men ännu svårare är det att växa och det är växande företag vi behöver. Företag som kan skapa jobb och välstånd. Och här missar M målet. En gräns på 10 anställda kan bli kontraproduktivt. Redan idag är knappast lönsamt att växa i form av fler anställda.

Tyvärr är Miljöpartiet för starkt lierad med Vänstern som helst ser att Staten tar över företagande för att deras utspel kan leda till något fruktbart.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Bra förslag från Miljöpartiet”

  1. Kan inte MP säga det rakt ut att man plankat V:s småföretagarprogram från 2008? Det hade varit ärligare…..

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>