Claes Borgström gillar uppenbarligen moderaternas nya inriktning, men tycker de fegar ur när de inte föreslår lagstiftning och menar att de då missar målet. Som betald S-man är det ju vackert att han gillar inriktningen.

Men när det gäller det där om feghet verkar Claes Borgström ha missat målet. Hans chef, Mona Sahlin, sa under Agenda att jobbskatteavdraget är orättvist, oansvarigt och skapar inga nya jobb. Det enda rätta vore då att ta bort det, men det föreslår inte Mona Sahlin. Hon fegar ur!

Det är inte bara här som S fegar ur. Alliansregeringen visar idag att också inom den hårt debatterade sjukförsäkringen fegar hon ur. Regeringen skriver:

Oppositionen lyckas med sitt förslag om sjukförsäkring att urholka arbetslinjen och slå sönder den sjukförsäkringsreform som lett till stora framgångar i att bryta det långvariga utanförskapet. De skapar kraftigt ökade kostnader i sjukförsäkringen som måste finansieras genom höjda skatter eller nedskärningar i välfärden. Allt detta samtidigt som de sänker ersättningen för några av de mest utsatta i vårt samhälle.

Det verkar milt sagt som om Claes Borgström själv fegar ur mot sin chef.

SvD Brännpunkt, SvD, DN Debatt

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

3 Responses to “Borgström missar målet när S fegar ur!”

 1. Jag tycker allt att du blanda ihop både äpplen och bananer i ditt inlägg vilket resultterar i en riktig fruktsallad av påståenden.
  Claes Borgström har helt rätt i sin kritik mot det Moderata utspelet. Mona Sahlin har helt rätt i att utformningen av det Moderat jobbskatteavdraget skapat orättvisa, mellan klyftor och kön.

  Att Socialdemokraterna kommer behålla de tre första stegen i jobbskatteavdreget betyder inte att det kommer att utformas som det är idag. Ser man till hela de borgerliga skattesänkningarna som genomförst så har de konsekvent gynnat männen mest.

  Sedan 2006 har den genomsnittliga inkomstskillnaden ökat med 12 800 kronor per år mellan könen. 57 procent av de samlade skattesänkningarna som den Moderata regeringen genomfört har gått till männen och 43 procent till kvinnor.

  Den rikaste tiondelen av befolkningen som har tjänat mest på regeringens politik består till 76 procent av män. De har fått 23 procent av skattesänkningarna.

  Enligt RUT (Riksdagens utredningstjänst) har andelen i befolkningen som lever i relativ fattigdom ökat från 9 till 11 procent. Andelen kvinnor i denna grupp har ökat från 54 till 55 procent. Den ökade fattigdomen bland kvinnor motsvarar enligt beräkningar cirka 130 000 fler fattiga kvinnor efter tre år med borgerlig regering.

  Till sist, du citerar artikeln i DN där det står att sjukförsäkringsrefromen givit ”stora framgångar till att bryta utanförskapet”. Utvärderingen som gjorts av ISF visar reformen medfört att sjukskrivningstiderna reducerades med i genomsnitt 0,35 dagar, eller närmare 0,4 procent, över den här 28 veckor långa uppföljningsperioden som rapporten täcker. Det motsvarar 3 timmar per person. Wow vilken framgång…

 2. Suck, ännu en som inte förstått jobbskatteavdraget. Tänk efter! Hur många % löneökning för en kvinna inom vården står jobbskatteavdraget för?
  Jag förstår inte varför vänstersympatisörer för sitt liv inte vill att lågavlönade kvinnor ska ha mer pengar i plånboken eller är bidragsberoendet målet för vänsterns politik?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Är damfotbollen också föremål för kvotering

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>