Valet närmar sig och vi måste välja vilka vi vill ska styra Sverige. De rödgröna försöker få oss att förstå att Alliansen vill oss illa och att de själva vill oss väl. Alliansen vill få oss att välja mellan bidrag eller arbete. Debatterna mellan blocken är på låg nivå och närmar sig ren pajkastning.

Alliansen har lyckats med att hantera finanskrisen och får till och med beröm av Göran Persson. Ohly och Co skulle ha gjort det bättre anser de själva. Är det trovärdigt? Skulle Sverige vara ett bättre land att leva i om de rödgröna regerar.

Jakten på bilismen med kilometerskatt, höjda bensinskatter och stoppade vägprojekt skulle vägas lätt jämfört med det rikare liv som de rödgröna lovar. Staten tar över försörjningsansvaret genom höjda skatter för de som ändå vill arbeta. Barnen ska leva bekymmersfritt i skolan utan att känna kravet på att man behöver lära sig något.

Det är från den utgångspunkten de rödgröna angriper Alliansen. Medborgarna ska inte själva behöva ta för stort ansvar. Tänkande socialdemokrater känner dock gungflyn och ler konstigt när utrikespolitik, kärnkraftverk och RUT-avdrag kommer på tal.

Att med skattepengar försörja en stor del av befolkningen i kombination med avsaknad av morötter för individen släcker flitens lampa i Sverige. Frågan är om den vilsamma och den av staten omhändertagna vardagen verkligen ger oss ett bättre land att leva i som de rödgröna lovar?

SvD1, SvD2, DN, Aftonbladet,

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Blir Sverige ett bättre land att leva i med de rödgröna vid rodret?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vågar vi nu börja tro på äldrevården?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>