Nu senast är det assistentfusket som är på tapeten. På mig verkar set som om att man kan syna vilket bidrag som helst så kommer man att hitta fusk. Sjukhusreformen var ett resultat av fusk med arbetsförmågan.

Alltid när det blir frågan om mer kontroll pratas det om ett ovärdigt samhälle. I senaste valet försökte de rödgröna ta poäng på hårdare tag mot de som fuskar med arbetsförmågan.

Att det inte är lätt att införa nya regler visar bl.a. sjukhusreformen. Risken är nu att någon form av av assistentreform också slår snett. DNs råd till Maria Larsson låter som om det vore enkelt.

De i verkligt behov av assistent och de verkligt arbetsoförmögna behöver samhällets stöd. Fuskarna stjäl, som SvD skriver, från de som verkligen behöver.

Kontroll behövs liksom skärpning. Vi får inte se mellan fingrarna trots svårigheten att träffa rätt. Beatrice Ask är på hugget mot skolungdom som fildelar men detta med bidragsfusk tycke jag är en mycket allvarligare fråga.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Bidragsfusk får en att häpna”

  1. Är det verkligen så lätt att lura en läkare?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>