Att själv kunna välja borde vara en rättighet. Att det finns mycket att göra på den fronten visar Maud Olofsson i sin debattartikel idag i SvD. Äldre är en utsatt grupp som låtit sig hunsas av kommunernas tjänstemän.

Ett strävsamt par som sparat i hela sitt liv och inte unnat sig så särskilt mycket lyx blir inte väl mottagen när hjälp behövs. Alla behöver hjälp någon gång under livet. Att då utsättas för behovsprövning är förnedrande.

Och värre ska det tydligen bli om Ohly med Sahlin i släptåg får styra. Valfrihet är av ondo i de rödgrönas värld. Alla val och alla initiativ ska komma från staten. Det är nästan som man önskar Persson tillbaka. Han skulle i alla fall inte låta sig hunsas av Ohly och LO och gå på vilka dumheter som helst.

I allt detta glöms företagen bort. Att det är företag som skapar resurser är en insikt som är fullständigt bortblåst. Man blir bara trött.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Behovsprövning är förnedrande”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vågar vi nu börja tro på äldrevården?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>