Beatrice Ask tycker att det är rättssäkert med Ipredlagen därför att man är inte skyldig innan man fällts av en civilrättslig domstol. Förstår hon inte att folk utanför Asks sfär har inte inte råd att att driva sitt fall i en civilrättslig domstol. Det räcker därför att upplevelseindustrin hotar med domstol, dvs ren utpressning. HAX skriver också från pågående rättegång:

IFPI-chefen John Kennedy nämner även att skivbolagen lägger ungefär en miljard spänn på lobbying i upphovsrättsfrågor per år.

Lyckad satsning, Asks fina text på regeringens sida är tydligen bara ord. Någon rättssäkerhet har vi knappast. Hur ska en okunnig dessutom kunna försvara sig om industrin planterar bevis? Pirate Bay rättegången visar med tydlighet ur industrin manipulerar. Är det ingen som tänker på artisterna? Ja de som inte är upptäckta. Abba artisterna äger ju sitt förlag så för dem spelar det ingen roll att industrin tar 95 % av intäkterna, men för alla andra?

Det är nu bara att hoppas på att Piratpartiet kan bli tungan på vågen. Även Karl Sigfrid försöker ge oss hopp:

Jag har tidigare nämnt Cubit som decentraliserar fildelningen och gör centrala system som Pirat Bay överflödiga. Cubit är utvecklat vid Cornell University.

I gårsläpptes om fildelningsverktyget OneSwarm som gör IPRED tandlöst. Med OneSwarm – utvecklat vid University of Washington – kommunicerar nedladdare och uppladdare indirekt och behöver inte känna till varandras IP-adresser.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Beatrice Ask ser inga problem med utpressning”

  1. Tänk om dom hade lagt dom där 1000 miljoner kronornar på att utveckla sin egen bransch till att hänga med i tekniska utvecklingar istället…

  2. Ask kan ju försöka spåra Oneswarms fildelare. Undrar hur hon känner sig efter att ha bidragit till pedofilernas förlovade land. Eftersom Oneswarm bygger på öppen källkod finns det inga bakdörrar polisen kan få tag i heller. Ibland är livet rättvist.

  3. Det har alltid varit svårt att stoppa en teknikutveckling om den berör tillräckligt många.
    Jag vet inte om jag förstod det där med att bakdörren är stängd men jag är mer orolig över möjligheten att plantera bevis hos den man inte gillar.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Allt under en grå himmel · Jaha, IPRED också

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>