Jag vet inte om Beatrice Ask känner sig träffad av alla synpunkter på svenskt rättsväsen. I SvD debatt försöker hon lugna oss, som börjar tvivla på rättssäkerheten genom att starta en utredning, dvs det svenska sättet att sopa frågan under mattan.

Ipredlagen är det grövsta misstaget. På min fråga till departementet fick jag till svar att ingen blir dömd utan rättegång. I Ipredfallet kommenterade departementet inte problemet med att det blir en civilrättslig rättegång med oviss utgång. För utan advokathjälp är loppet kört.

Beatrice Ask skriver: Alla som bor i Sverige ska vara säkra på att man får en rättvis och rättssäker behandling den dag man kommer i kontakt med rättsväsendet. Vi vet att medborgarna i internationell jämförelse har stort förtroende för rättsväsendet. En översyn av bestämmelser som rör rättssäkerhet och förfarandet vid resning kan förhoppningsvis bidra till att ytterligare stärka förtroendet.

Tyvärr Beatrice Ask dessa ord klingar falskt hos den enskilde. Fråga gärna Piratpartiet eller alla bloggare om vad som behöver göras.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>