http://neuro74.wordpress.com/2008/09/ Så har det hänt. Beatrice Ask har bemyndigat polisen att censurera internet. Man börjar med Pirate Bay och frågan är vad det slutar. Att vår justitieminister har tappat greppet är ju helt klart. Det är inte vad man förväntar sig av en liberal regering.

Man skyller på barnpornografi, men det problemet hade man säkert kunna lösa ifall man hade pratat med Pirate Bay. Men det ville man inte. Inte heller fick representanter för Pirate Bay träffa Ask. Vad är hon rädd för? Förmodligen sin egen okunskap.

UPPDATERING 2: Ovanstående visade sig vara fel. Se längst ner och på nytt inlägg!

Vad kommer nu härnäst att stoppas? Med Ipred lagen får Ask sådan befogenheter att alla sidor kan stoppas efter eget godtycke. Och har man inte gjort något ont kan man plantera bevis. Det har polisen gjort förut.

Beatrice Ask borde avgå. Tillsvidare kan vi bara sätt vårt hopp till Rick Falkvinge och hans parti. De rödgröna är inget hopp. Det var ju Bodström som började.

Att den snabba stängningen har med kommande rättegång är uppenbart. Ask vill försvåra för oss att följa den politiska rättegången (har Sverige ingått i federation med Ryssland?). 40 platser erbjuds allmänheten och dessa kommer väl att intas av Asks tjänstemän. Huua, vart är vi på väg?

Mary skriver:
Skadestånd på 115 miljoner till privatpersoner! Dödar du någon så får du knappt fängelsestraff. Det är inte rätt att denna rättegång ska få ske i skymundan.

Emma skriver:
Så jag skiter för ögonblicket i att massor av energi försöks sno till att försöka definiera huruvida Piratpartiet är höger eller vänster. Skiter i att jag ”ska” skämmas för att vara piratpartist, att jag ses som snorunge alternativt allmänt moraliskt underlägsen. Jag vet vad som står på spel trots att det skrivits spaltmetrar där mitt ansvar i egenskap av fildelare efterlysts eller klankats på; samhället är inne i en katastrofal utveckling och det är allt jag egentligen behöver veta för att motivera mig att försöka stoppa det.

Anna Troberg uppmärksammar Sydsvenskans piratspecial. De läger till och med ut sitt material på Pirate Bay. Synd bara att Ask hunnit stänga sidan!

Uppdatering: Pirate Bay var nere bara några timmar i eftermiddag, av vilken anledning vet jag inte. Jag sökte på internet och hittade en gammal notis från 2008 av IDG. Jag läste inte datumet utan tog för givet att det hörde ihop med att sidan var nere. Jag ber om ursäkt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

6 Responses to “Beatrice Ask censurerar Internet”

  1. Pirate Bay är ju inte alls blockerad!

  2. Har du någon slags källa till detta med pirate bay? Står inget på PBs blogg?

  3. Vad bygger du den här informationen på? Jag har inga problem med att komma in på TPB.

  4. Pirate Bay var nere under eftermiddagen. Jag vet inte anledningen. Jag har uppdaterat sidan och bett om ursäkt. Jag var för snabb och hittade en gammal notis från IDG som jag kopplade ihop med att Pirate Bay var nere.

  5. Ask har inte tappat greppet. Hon har aldrig haft nåt grepp. Hon är totalt tom i bollen. Förträffligt tom. Gullig liten jänta.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jag är skyldig Beatrice Ask en ursäkt

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>