Problemen angrips med tystnad. Vänstern är helt tyst om slakten i Syrien därför att det är Ryssland och Kina och inte USA som är syndabockar. Moderaterna är tyst om hur fler jobb i företagen ska skapas därför att en stor del av lösningen  ligger i förändrade arbetsregler och det skulle reta upp LO vars medlemmar man vill åt.

Feghet eller pragmatism, döm själv.

Ytterlighetspartier är inte så mycket att bekymra sig över. Värre är det med det statsbärande partiet. Väljarna vill se lite mer av anfall. Visst är det som  i fotboll svårt att byta spelstil men motståndarlaget har fått en ny center som luckrar upp försvaret.

Även LO medlemmar som i grunden gillar Alliansen har rätt att få veta hur “företagslinjen” kommer att se ut i moderaternas tappning. Anni Lööf har kanske idéerna men det är Reinfeldt och Borg som bestämmer.

I Malmö ser vi effekten av utanförskap och kraftig bidragsberoende. Reepalu tycker visserligen det är OK eftersom han har sin största väljarbas där, men för Sveriges välfärd behöver vi se växande företag som förebilder med effekten att utanförskapet minskar.

DN,DN, SvD, SvD, AB, Expr, DN, Högberg, Böhlmark

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Både Vänstern och Moderaterna är tysta fast av olika skäl”

  1. Hur många ickerelevanta inlägg har du skrivit i ämnet? Sanslöst.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>