LO och Hyresgästföreningen är förmodligen de två största bakåtsträvare vi har i Sverige. De skiktet i dem som är utanför. Istället är parollen mer åt dem som redan har . Att världen förändras stör inte dessa makthavare. Att ungdomen lider blundar dessa makthavare för.

Riv maktstrukturen och släpp fram ungdomarna. Fri hyressättning skapar fler lägenheter vilket gynnar ungdomar. Friare ingångslöner skulle definitivt gynna ungdomar. 

Så vad väntar LO och Hyresgästföreningen på. Inget antar jag, de är bara rädda om sitt eget skin!!

DN, SvD. AB

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Bakåtsträvarna kämpar på”

  1. Lägre ingånglöner och en friare hyresmarknad.
    Hur skall ni få ihop det?

  2. Krister:
    Vad är det som ska fås ihop? Även med en lägre lön har du råd med dyrare boende än utan lön alls. Och om det inte finns lägenheter lediga spelar det ju ingen roll hur mycket du tjänar – på det problemet stavas lösningen marknadshyror.

    Framförallt är det en frihetsfråga. Varför ska någon annan bestämma vilket pris du och en säljare kommer överens om? Det är en fundamentalt sned syn på statens rätt att lägga sig i medborgarnas angelägenheter som ligger till grund för de här problemen. Är jag inte kapabel att själv avgöra vilken lön jag är beredd att jobba för, och vilken hyra jag är beredd att betala?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>