Den engelska polissen är i full färd med att införa IPRED-lagen. Det görs lite i smyg för att inte störa allmänheten. Effekterna blir omfattande säger Tim Worstall i sin blogg. Utan domstolsbeslut kan polisen eller M15 hacka sig in och hämta vilka uppgifter de vill.

Tim Worstall skriver:
Genom IPRED har EU har gett polisen grönt ljus för att utöka tillämpningen av ett sällan makt i hela EU genom en ingående och påträngande övervakning utan domstolsbeslut av privat egendom. Det engelska införandet kommer att innebära att franska, tyska och andra EU-styrkor kommer att be brittiska officerare att hacka in i någons datorn och föra över allt material.

Hoppsan, det ser faktiskt ut som om vi behöver få in Piratpartiet i EU, som nu är i full färd med att bygga en organisation för detta. Det är inte nog med att vi kommer att få utpressningsbrev från musikdistributörer utan polisen kommer alltid att kunna vara närvarande i din dator. Med hjälp av FRA lagen är steget till censur a la Kina inte långt borta.

Jag blev lite handfallen när jag såg detta. Det verkar inte som om detta har kommuncerats i Sverige. Bloggen Bent upptäckte det också nyligen. Mårtensson har nu också läst om detta i The Times ock skriver:

Det krävs att liberaler och integritetsförsvarare sluter sig samman så vi för stopp på eländet, på på överstatlig nivå och på nationell nivå.

Uppmaningen behövs nog om inte Piratpartiet skall ta över.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

One Response to “Även polisen kommer att kunna hacka sig in i din PC genom IPRED-lagen”

  1. Ska polisen hacka får de söka efter sårbarheter som alla andra hackare, och det blir inte lätt. Allt som är open source är litet körigt att lägga in bakdörrar i.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>