LO eller ska jag skriva LO/SAP är mer ett politiskt organ än ett fack. Nu senast demonstrerar Kommunal politiskt genom att totalt strunta i alla sina medlemmar som arbetar i RUT-avdragsföretag.

Ulf Lindberg, Almega, efterlyser Kommunal på Brännpunkt SvD. Det behövs en tydlig röst som talar för de anställda i rut-företagen. Almega talar gärna för branschen, men vem om inte Kommunal ska tala för medarbetarna?

Kommunals hemsida uppmanas istället medlemmarna att rösta rött trots att Alliansen gjort mer för Kommunals medlemmar än någonsin. Att Ohlys regering med Mona Sahlin som statsminister skulle kunna göra det bättre är knappast trovärdigt.

Vi behöver ett starkt fack i Sverige som bryr sig om de 11.000 som jobbar med hushållsnära tjänster. Till dess bör de berörda ansluta sig till RUT-upproret som kommer att anordna en demonstration den 4 september.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Även Kommunal har slutat att vara ett fack”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Trygg arbetslöshet är bättre än arbete

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>