Det är en skam för Sverige att vi inte kan ta hand om invandrarna på rätt sätt. Många av de som kommer hit är verkligen entreprenörer. Hur många av oss bekväma svenskar skulle vara beredda till motsvarande resa? Visst många drog till USA när det begavs sig och av dessa var också många entreprenörer. Men vi har inget lärt eller vill inte lära.

Socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen siktar nu på pensionärer och barnfamiljer. Invandrare är fortfarande ointressanta. Under sossarna mångåriga tid vid makten har invandrare förpackats väl med bidrag som försörjning. Metoden fungerade med effekten att invandrare inte störde LOs ambitioner. Tyvärr för politikerna vill den yngre generationen inte finna sig i detta med kravaller i Rosengård som följd bl.a.

Sverigedemokraternas framgång är en också en följd av socialdemokratisk invandrarpolitik. Vad kan göras? Ett snabbt sätt är att öppna upp för tjänstesektorn, minska byråkratin för mindre företag samt minska fackets makt över de mindre företagen. Jag hävdar också att näringslivet måste bättre ställa upp för de mindre företagen som motvikt mot LOs makt.

Invandring ska inte behöva innebära sju svåra år som SvD skriver.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

4 Responses to “Av invandrare är många entreprenörer”

 1. Lånar mitt svar från fastersven.blogspot.com:

  Ännu en gång jämförs de människor som (vissa om livslång försörjning, utan krav på motprestation) söker sig till Sverige med de svenskar som (vissa om en chans att skapa sin egen lycka) sökte sig till USA under 1800-talet.

  Den jämförelsen haltar naturligtvis betänkligt, men det är inte bara det som slår mig…

  Påståenden om att asylsökande sannolikt är legitima motiveras ofta med variationer på temat att ”man lämnar ju inte sitt land bara så där” (underförstått av ekonomiska skäl), men om ovanstående jämförelse visar på något, så är det ju att det är precis vad folk gör. När det dessutom handlar om garanterad försörjning, snarare än en chans till egen försörjning, är ju incitamentet att flytta mycket större.

 2. ”Av invandrare är många entreprenörer”,

  Jobbar själv med asylsökande och anser att pratet om entreprenörsanda är kraftigt överdrivet. Däremot träffar jag i mitt arbete många trevliga människor från olika länder och därtill en del otrevliga.

  I Sverige har man fått för sig att oftast kalla alla för flyktingar även om det i de flesta fall inte är någon förföljelse som ligger bakom utan en dröm om högre levnadsstandard, vilket naturligtvis inte är något fel.

  Det blir dock bara patetiskt när man låtsas om att ”felet” bara ligger hos det svenska samhället. De flesta saknar helt relevanta arbetslivserfarenheter eller konkurrenskraftig utbildning (eller är analfabeter). Att man sen saknar relevanta språkkunskaper och ”kulturellt kapital” gör det ju inte lättare för dessa människor, eller för samhället att ta emot en ständigt ökande ström av dessa.

 3. Klandra det svenska samhället i all anda, men det enda man kan anklaga samhället för är en grymt misslyckad invandring.

  Med handen på hjärtat, menar du att det är klokt att importera tusentals flyktingbarn (i åldern 18-24) som kostar sverige 900 000kr per år i det läge sverige befinner sig i nu? Vi har hundratusentals arbetslösa redan idag, vad ska vi med fler till menar du?

  Man anklagar arbetsförmedling för att de misslyckats med att sätta invandrare i arbete, men svara mig då, hur ska man möjligen lyckas sätta 100 000 invandrare per år i arbete? Det faller bortom all rimlighet, och att blunda för det, det visar på en oerhörd inkompetens.

 4. ”Hur många av oss bekväma svenskar skulle vara beredda till motsvarande resa?”

  Om motsvarande resa innebar en kravlös och tiofaldig ökning av levnadsstandarden så skulle nog en hel del av oss ”bekväma” svenskar vara beredda till den.

  Det är med andra ord knappast svenskars eller västerlänningars bekvämlighet som förklarar varför migrationsströmmarna går från u-världen till i-världen. Tvärtom kan bekvämligheten finnas bland migranterna. Är det inte bekvämt att få materiella tillgångar man bara kunde drömma om i hemlandet och dessutom slippa jobba?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>