Kan inte vara helt lätt för flertalet som är vanliga hederliga människor. Naturligtvis finns det avarter och kriminella men jag vill tro att dessa är i minoritet och försumbara när vi pratar om integrering i det svenska samhället.

Intressant blev det när jag råkade se på Kanal Global som presenterade två företeelser i Stockholm;  Internationella Bekantskaper och Stockholmsfadder.  Båda initiativen strävar efter att skapa kontakter mellan svenskar och invandrare med syftet att man snabbare ska lära sig språket och komma in i samhället.

Stockholmsfadder skriver:

Att vara med i Stockholmsfadder innebär att man får en ny kontakt. En vän, någon man umgås med på fritiden och som man umgås med på lika villkor.
Du är med i Stockholmsfadder helt frivilligt. Du drar själv en gräns för vad du vill göra. Det är okej att säga nej! Någon kanske vill ha hjälp med att flytta, eller ringa A-kassan, det är upp till dig om du vill göra detta, eller inte

Internationella bekantskaper är mer inriktade på skolor. De skriver:

Med samtal som metod skapar vi goda möjligheter till språkträning och möten mellan människor med olika bakgrunder. Huvuddelen av våra aktiviteter sker på skolor eller i områden med många nyanlända.

För egen del lockade Stockholmsfadder och jag tar kanske kontakt. Vi ska vara öppen mot våra invandrare sa Reinfeldt. Så sant även om han fick en hel del skit för det.

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>