Det dimper ner lite då och då i brevlådan en uppmaning att träffa min politiker. Jag som de flesta i Sverige röstar på ett parti. Partiet ,på ett förmyndarsätt ,väljer vilken som ska vara min politiker. Visst jag kan kryssa men hur många gör det. Dessutom är det bara namn som för det mesta inte säger något.

Så när partiet vill att jag ska träffa min politiker ser jag det mest som ett skämt. Vad vill de jag ska göra. Bua ut personen om jag inte gillar valet?

Den politiska basen utgör en bra karriärbas. Om man inte platsar som välbetald riksdagsman kan man alltid bli kommunalpolitker eller nämndeman eller kyrkopolitiker. Det senare är lite absurt. Parti med ateistisk åskådning kan på det sättet styra kyrkan. Det kallar politikerna för demokrati!

Nämndemännen är till debatt just nu genom Kristdemokraternas förslag. Varken SvD eller DN tror på idén men vad säger att avdankade politiker är bättre som nämndemän. Hovrätten verkar köra över Tingsrätten i många frågor så vad är vitsen med att ha en lekmannajury?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Att träffa din politiker är ett skämt”

  1. Det ligger nåt i vad du säger ;-)

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>