Låt Metalls ordförande Stefan Löfven tillsammans med Eva Nordmark, ordförande i SKTF, ta över socialdemokraterna skriver idag Christer Isaksson på SvD Brännpunkt. Men det finns en bättre väg att gå.

Varför inte låta LO vara ett fack som aktivt arbetar för medlemmarnas bästa. Stefan Löfven i Metall har visat vägen. Hela LO kan ta efter och aktivt påverka Alliansen och främst Moderaterna.

Det borde vara en avsevärt enklare väg att bearbeta Moderaterna med LOs värderingar än att med hjälp av Ohly få till en regering som hyllar arbetslinjen.

Vänsterfalangen, numera med Veronica Palm i spetsen, med stöd av Ohly lever i tron att lyckan finns i en utbyggd socialism. Ola Wang beskriver tydligt konsekvenserna av en sådan väg. Visserligen är Stefan Löfven väl förankrad i verkligheten men blir ändå beroende av Palm och hennes gelikar. (Läste precis om Nordkoreas attack!)

Den enklaste vägen för Metall (och LO) är att skarpt påverka Moderaterna och jag tror att de mer än gärna lyssnar. Alliansbröderna får säkert hicka men det är bra för dem också i längden.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Att Metall tar över S är inte den smartaste vägen”

  1. Det är bra om IF Metall tar tag i (s), sossarna är deras skapelse. Däremot bör SSU och kvinnoförbundet kanske lämna (s) och inkorporeras i (v) eller (mp). Det är synd att den verklighetsfrånvända vänstersekterismen förstört (s) så grundligt, partiet är oigenkänneligt. IF Metall vet att det behövs ny kärnkraft, denna ödesfråga måste tas tag i snarast möjligt. Gnället från (v) och (mp) bör ignoreras, alliansen med dem var det grövsta misstag (s) gjort sen folkomröstningen om kärnkraft.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>