Syndikalisterna gör det. I SvD skriver de att en annan värld är möjlig. Deras agerande för tanken till Pol Pots hemska värld. Det är bra att Sanna Rayman uppmärksammar deras värd men fler borde göra det.

Nu är det inte bara syndikalisterna som letar efter en bättre värd. De rödgröna vill ha en värd utan USAs dominans. Vad de vill ha istället framgår inte men Kina knackar på dörren för att inte tala om Ryssland.

Inom de rödgröna har vi miljöpartiet som tror att de 2 miljoner barn som dör varje år slutar dö om vi i Sverige bara slutar köpa prylar och lägger ner kärnkraftverken.

Ohly har ju sitt Kuba som också, som det verkar, också socialdemokraterna tycker är det enda fria landet i värden.

Om vi nu ska tala om en bättre värd, måste vi då inte sluta att utgå ifrån Sverige. Världen saknar energi och vatten. Barnadödligheten är jättestor och fattigdomen fortfarande hög. Vi behöver nya teknikinnovationer, inte minst inom kärnkraftsektorn, för att komma tillrätta med alla problem och därmed lyfta de fattiga till vår levnadsstandard.

Att i det läget låsa in USA är att skjuta sig själv i foten och om man kombinerar det med barnbegränsning, som tydligen en del mijöpartister föreslår, närmar vi oss syndikalisterna och Pol Pots värd.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

5 Responses to “Att leta efter andra världar”

 1. syndikat = fack
  augusti 3rd, 2010 at 8:32

  Du framstår som extremt okunig. Syndikalismen är en rörelse helt byggd på fackligt arbete och som utgår från en helt annan ideologi vad den sinnesjuke Pol Pot´s sjukheter. Så ointelektuelt och billigt att göra dessa koplingar. Martin Luther King, JFK, Palme, Mandela, Gandhi med flera trodde också ”att en annan värld är möjlig”. Var de också galna massmördare? Är alla som inte är lika nöjda som dig extremister?

  Du får faktiskt öppna ögonen och se att det finns människor som inte har det så lätt även här i Sverige. Eller är du för blind för att se utanför din medelklassvy?

 2. ”SAC är en frihetlig fackförening – säger du emot blir du misshandlad hotad och vandaliserad

 3. Krister Nässén
  augusti 8th, 2010 at 12:36

  ”Världen saknar energi och vatten” enligt skribenten.

  Och han skrev för några dagar sedan: ”Klimatet är ett hot på lång sikt men miljöhoten idag är de verkliga problemen som får miljontals människor, barn som vuxna, att leva i fattigdom och dö. Bristen på energi är uppenbar, bristen på rent vatten är uppenbar, bristen på mat är uppenbar.”

  Undrar om skribenten hört talas om ökande problem med vattenbrist pga torkan i klimatförändringarnas spår? Jag upprepar det jag sagt förut: Han verkar rätt vilse i pannkakan när det gäller elementära naturvetenskapliga fakta.

 4. Krister Nässén
  augusti 8th, 2010 at 14:41

  Läs gärna följande artikel:

  http://www.e24.se/makro/varlde....._29235.e24

  Om skribenten fått några fakta om bakfoten får du gärna påtala dessa.

 5. Krister Nässén har förmodligen rätt. Klimatet är ett hot mot oss på lång sikt och då pratar vi om några hundra år. Tyvärr har världen miljöproblem redan idag som inte beror på klimatet utan mer på brist på pengar och energi.
  Att lyfta miljarder människor till vår levnadsstandard borde vara både våra kort och långsiktiga mål.

  Detta kan dock inte lägga syndikalisterna till last för!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>