Att bli äldre är naturens gång men inget som många ser fram emot. Att dessutom planera hur man ska ha det på sin ålders höst känns så där. Jag menar allt beror på om man är frisk eller till och med om man lever då. Inget vet man och tur är väl det.

För friska och något ekonomiskt oberoende blir livet som pensionär en rolig resa, åtminstone i början. Att kuska runt eller lapa sol är roligt till en viss gräns.  För de som är sjuka eller för anhöriga till sjuka blev det definitivt inte som man tänkts sig det hela. Hurtfriska tillrop om att leva livet faller liksom platt.

Hur ska man göra då? Vet ej, men Lars Ryding på SvD har läst en bok av Dag Sebastian Ahlander; Handbok för glada gubbar,100 goda råd för att nå livets höjdpunkter.

Lars Ryding har fäst sig vid råd 87: Sluta jaga ogräs också i överförd bemärkelse.Det är dags att sluta tjata om saker som ändå alltid kommer att förbli som de är och som ytterst saknar betydelse. Du vet mycket väl vad jag menar.

Dag Sebastian Ahlander är pensionerad ambassadör och framgångsrik barn- och ungdomsboksförfattare. På Bonnier Fakta kan man läsa:

Dag Sebastian Ahlander skriver roligt och tänkvärt om vardagens vedermödor. Men även om sjukdom och svåra beslut när livet går ad mortem. Fast det är inte över än! Eller, som Ahlander formulerar det i en av sina slagkraftiga bilder, det moderna livet är som en uppochnervänd ålderstrappa från 1800-talets Dalarna: från medelåldern går det bara uppåt mot döden!

Leif GW Persson har en annan bild av författaren ock skriver i Expressen: Faktum är att jag aldrig hört en svensk yrkesdiplomat prata så ena­stående mycket skit om det land som han blivit satt att representera och jag minns särskilt hans jämförelse – inför sina andäktigt lyssnande amerikanska gäster – mellan den lag och ordning som numera rådde i New York och USA och det.

Nåväl alla kan ändra sig och Leif GW tillhör väl själv den sura gubben som Ahlander vänder sig till.

Och så var det där med åldringsvården i Sverige ….. Nej visst ja man skulle sluta jaga ogräs.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>