Lars Ohly skrattar hela vägen hem. I takt med att Mona Sahlin och socialdemokraterna sjunker i popularitet ökar Ohlys makt i en tänkt regering. Göran Skytte frågar i dagens kolumn i SvD om vi vill lägga vårt land/företag i denna mans händer.

Ohly crop.jpgMed en rödgrön regering kan vad som helst hända. Ohly vill kraftigt höja skatterna trots att vi redan är ett högskatteland. I takt med att skatterna höjs ska företag och riskkapital strypas. Miljöpartiet vill göra det hart när omöjligt att bo långt ifrån en tunnelbana. Gemensamt vill de röka ut de ”fattiga” som inte klarar en tänkt fastighetsskatt.

Vill vi verkligen lägga vår framtid hos Ohly och Wetterstrand, i en regering utan verklighetsförankring. Till och med verklighetsnära personer inom LO bör fundera om det är någon vits med att företagen flyttar till grannländerna. Kvar blir byggnads och omsorg. Men vem ska betala? 2,5 miljoner inom privat verksamhet försörjer idag 6,5 miljoner människor. Vad händer om det bara blir 2 miljoner som ska försörja 7 miljoner?

Kanske har många börjat inse vart de rödgröna är på väg. Demoskops siffror ger i alla fall ett visst hopp. Ännu är ingen rökt som SvDs Sanna Rayman skriver och syftar på vad statsvetaren Holmberg sa 2007 om Alliansens chanser. DN varnar dock för att många ändå kommer att rösta som traditionen kräver även om man ogillar de sinas politik.

Dalademokraten är mer intresserad av a-kassan än om en blomstrande framtid, också ett tecken i tiden hos de rödgröna.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Att lägga sin framtid hos Ohly!”

  1. ”nån annan” skall betala det baserar sig hela vänstersosse drömmen på numera

    ”Nån annan” skall dessutom ta ansvar…fast makten vill dom ha.

    Det är dock oklart vem ”nån annan är” antagligen blir det som vanligt vi som går upp på morgonen släpar oss till jobbet, och betalar våra räkningar avgifter moms och skatt och DRÖMMER om en trygg ålderdom.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>