Som väntat blev det veto från både Kina och Ryssland. Som väntat är vänsterfalangerna tysta. Demokrati är inte mycket värd om den inte leds av en diktator tycks inställningen vara. Om det är så här vi ska uppfatta socialism förstår jag vänsterfalangernas kamp mot EU, mot USA och mot den fria världen. Sjöstedt må vara polerad och bo på Östermalm men det kan ha sina risker att gulla med honom.

Hur många ska behöva dö i Syrien innan vi gör något åt det? Med Iran, Kina och Ryssland som förbundsförvanter kan vad som helst hända. Det tysta stödet från världens alla socialister uppmuntrar säkert också Assad. Arabförbundet tvekar också men rädslan för Iran kan få vågskålen att tippa över. Kan behövas när nu USA har tröttna på att ensam vara demokratins försvarare.

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

17 Responses to “Assads våld gillas av Vänster eller?”

 1. Om du struntar i höger och vänster, USA mot Ryssland och Kina och spenderar en timme att söka efter sanningen med ett öppet sinne så kommer du själv komma närmare sanningen.

  I Syrien och ”massakern i Homs” är de enda bevis som finns på bordet ett par suddiga bilder och anonyma vittnesuppgifter. Allt detta kommer från en källa -Syrian Observatory of Human Rights i London som Muslimska brödraskapet står bakom.

  Arabförbundet med Qatar och Saudiarabien i spetsen kräver demokrati i Syrien, känns lagom komiskt?
  Och det kanske mest intressanta, utsända från Arabförbundet har skrivit en rapport om läget i Syrien och vad som händer på gatorna. Denna rapport kommer aldrig se dagens ljus då värdlandet Qatar inte vill få problem med Usa.

  Hur många människor ska behöva dö i världen innan du börjar tänka klart och gör ett neutralt försök ta reda på sanningen?

 2. Är du säker på att det är vänstern som har fel? Läsvärt http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=9107

 3. Dagens vänster är så besatt av USA att det förblindar. Det har gått så långt att allt som USA föreslår per automatik förkastas av vänstern, även om det bara rör en FN-resolution som kräver eld upphör och ett slut på dödandet.
  Vänstern sympatiserar hellre med Ryssland och Kina än med offren i Syrien, vilket visar att den moraliska bankrutten är total.

 4. Glömde att man är lika fixerad vid Israel och NATO som enligt fantasifulla konspirationsteorier styr och ställer med allt i världen.
  Ibland funderar jag över om stora delar av den svenska vänstern totalt tappat kontakt med verkligheten och lever i en svartvit parallellvärld.

 5. Nynningen, det har inte med vänster eller höger att göra. Det har att göra med om man är intresserad av sanningen eller bara slaviskt följer det man blir matad med.

  Så fort man är intresserad av sanningen bakom en konflikt där Usa är inblandade så beskylls man för att vara konspirationsteoretiker om man inte köper allt som media rapporterar.

  Om du släpper på prestigen, idelogin och har ett öppet sinne, skaffar kunskap och försöker vara neutral så ser du att allting inte är så enkelt som du tror och vill tro.

  Det enklaste sättet är att titta tillbaka på avslutade konflikter och gå igenom vad som rapporterades innan ett angrepp mot landet och resultatet i efterhand. Oavsett om det är Usa i Irak eller Ryssland i Tjetjenien så är finns det en röd tråd, vi blir matade med lögner för att ekonomiska intressen ska få bomba fram en demokrati i ett land vi inte kan någonting om.

  Det är inte fel att ifrågasätta, du hade aldrig accepterat det du försvarar om det drabbade dig.

 6. Och sanningen här är väl att varken Ryssland eller Kina vill att vi tittar närmare på vad de håller på med plus att Ryssland får sälja ännu mer vapen till Syrien (och Iran). Allt detta sker medan Vänstern tittar bort.

 7. Självklart är varken Kina och Ryssland någon försvarare av mänskliga rättigheter eller demokrati, ingen kan vara så dum att tro det.
  Det finns ingen respekt för mänskliga rättigheter där.

  Men att tro att Usa, England och Frankrike spenderar miljarder på att bomba länder i demokratins namn utan att ha ett ekonomiskt intresse som grund. Då är man precis lika dum. Som jag nämnde så, om man orkar forska i avslutade konflikter så upprepar sig historien varje gång.

  Rolf, gör dig själv en tjänst och tillåt dig själv att tänka utanför dina ramar. Det finns inga humanitära bomber och jag blir allvarligt talat lika arg varje gång när människor som är politiskt färgade, okunniga och ointresserade av sanningen skriker efter bomber för fred.
  OAVSETT vilken sida det gäller!

  I ditt fall så påminner du mig om en kör, den hypnotiserade massan som sjöng kommunistiska sånger med enorm övertygelse i öst, fast tvärtom i ditt fall.
  Vilseledda robotar som tror att sanningen är de ord som upprepas flest gånger.

 8. Johan, det finns ingen absolut Sanning om en konflikt utan en mängd små Sanningar eller fakta, om man så vill. Problemet blir att destillera ut den övergripande Sanningen ur alla dessa fakta och det brukar tyvärr innebära att man antingen senare accepterar segrarens historieskrivning eller inte.
  Historierevisionister brukar anföra att det var Storbritannien och Frankrike som startade det andra världskriget och påståendet är inte falskt. Men det också sant att krigsförklaringen skedde på grund av de båda ländernas garantier till Polen som några dygn tidigare hade angripits av Hitler o s v.

  Problemet med oss människor är att vi väljer ut de sanningar som passar vår världsbild och ideologi och förkastar de andra.
  När det gäller konflikten i Syrien och MÖ så är den så komplex att det kommer att dröja länge innan innan vi kan sammanfatta den och finna den enda Sanningen, om den nu kan hittas.

  Just nu är det i alla fall sant att oskyldiga dödas i Syrien och det är lika sant att jag störs av att min gamla vänster inte verkar bry sig.

 9. Situationen är inte tillräckligt komplex för dig som inte har någåt emot en militär aggression mot en suverän stat. Och du baserar detta på information som muslimska brödraskapet skickar ut och utan att kasta ett kritiskt öga på situationen.
  Hoppas du tittade på aktuellt igår när man pratade om den rapport som Arabförbundet tagit fram men vägrar publicera. Den ska tydligen ge en bild av hur läget är i Syrien och klargöra vem som skjuter på vem. Den är dock begravd, man måste undra varför, no?

  Sen detta med att vänstern är tyst, de skriker precis lika mycket som vanligt mot ett angrepp precis som du och din höger på extremt lösa grunder vill ha ett krig ”för fred”. Vilken jävla paradox, det är så dumt så man bli förbluffad varje gång man hör det, bomba fram demokrati..

  Det kommer rapporter nästan varje månad från Libyen som visar på de felaktigheter som framställdes innan angreppet, övergrepp som sker nu som är långt värre än de när Gaddafi satt på tronen.

  Det du måste få in i din skalle är att detta inte är en fråga om Aik vs Djurgården där känslorna ska styra ens uppfattning och ställningstagande, skriker man efter bomber då krävs det att man har gjort sin hemläxa i frågan. Inte som du som slentrianmässigt sväljer allt som ”din sida” rapporterar och tycker att allt ”den andra sidan” säger är nonsens.

 10. Johan, om angreppet plus svordomarna var riktade mot mig så är det bara att beklaga. Situationen är svåröverskådlig men du har ändå lyckats finna sanningen och ta ställning för en av parterna.

  Kanske borde du tänka lite utanför ramarna? Det vidgar vyerna.

 11. Du är väl inte så känslig så att du inte klarar av att jag skriver ”jävla paradox” utan att ta det personligt. Får be om ursäkt om du tog illa vid dig.
  Dock så var angreppet riktat mot dig och jag tror att en person som utan konkreta bevis skriker efter bomber och avfärdar alla som inte tänker på samma sätt som ”fantasifulla konspirationsteoretiker som har tappat kontakt med verkligheten och lever i en fantasivärld”, klarar av ett icke fysiskt angrepp på sina teorier om hur världen fungerar.

  Och du inte heller ser det paradoxala i att du(!) ber mig tänka utanför ramarna? Tänk efter nu, slå inte på autopiloten.. tänk!

  Jag har tagit ställning mot att en militärallians med ekonomiska motiv får köra över världssamfundet/folket/sanningen och gå till angrepp mot suveräna stater på bristfällig bevisning (som i efterhand visar sig vara rena lögner), sedan om det är en är en allians mellan Ryssar/Kineser eller Amerikaner/Britter spelar inte mig någon roll.
  Kritiskt granskande och ifrågasättande när människoliv står på spel, det låter väl vettigt?

  Men för dig är det viktigast att ”ditt lag” vinner i alla lägen, oavsett resultat, låt oss bomba sönder länder så att de får uppleva demokrati och nåde dem som ifrågasätter oss.
  Vi är ju ändå den goda sidan.

 12. Kan inte se att jag någonstans ”skrikit efter bomber” i Syrien. Du förväxlar mig med någon annan.
  Min poäng är att den svenska vänstern oftast tar ställning mot väst i internationella sammanhang. Det är en omogen reflexrörelse hos en vänster som tror sig sitta inne med sanningen med stort S.

  Verkligheten är komplex men att förenkla den till slagord och floskler hjälper inte de lidande i Syrien. Där kan FN kanske ha en roll att spela även om Ryssland och Kina vägrar att medverka.

 13. Jag lade nog ord i din mun, men chansen att det är samma ord som du har uttalat många gånger är ganska stor.

  Och vad är det för skillnad på vänster och höger?
  Höger gnäller lika reflexmässigt på Ryssland och Kina. ”Djurgården är bättre än AIK” bespara mig det resonemanget.
  Sedan detta med att medverka, om du synar vilket land som lagt flest veto i FN sedan 80-talet så är det USA, innan det så var det Sovjet.

  Nu står Syrien på tur och om Nato går in där så kommer Iran svara och vi börjar närma oss ett tredje världskrig.
  Börja tänka igenom konsekvenserna, en stormakt kan inte attackera land efter land utan att det till sist leder till enorma problem. För vad?
  Mänskliga rättigheter?
  I vilket land i mellanöstern som Usa är allierade med finns det mänskliga rättigheter? Saudi? Qatar? Turkiet?

  Det ligger äckligt mycket prestige i Syrienfrågan just nu och inte ens du tror på dem längre när de spelar ut mänskliga rättigheter kortet. De följer inte internationell lag, varför ska de bry sig om mänskliga rättigheter?

  Så istället för att koncentrera dig på vad du tror är vänsterns tystnad eller ställningstagande (vem bryr sig om det egentligen), ifrågasätt varför vi inte får se rapporten från Arabförbundet som visar det verkliga läget i Syrien. Skulle det inte underlätta?

  Ta dig i kragen och använd hjärnan.

 14. Det märkliga är att ingen från Vänster ännu har tagit avstånd från våldet i Syrien utan argumenteringen verkar vara att våldet i Syrien rättfärdigas därför att ”Högern” själva tar till så mycket våld.

 15. Det är väl ännu märkligare att du inte förstår att situationen på gatan inte håller sig till en sanning.

  1. Alla vet och Bashar har erkänt att hans militär har begått övergrepp på demonstranter.

  2. Precis som i Libyen så finns det andra militära grupper som utfört terrordåd i Syrien. Som utför det idag, I Homs och andra städer där vi bara får ensidiga rapporter från media om att endast regimens soldater är inblandade.

  Det finns fredliga demonstranter som råkat illa ut, det finns icke fredliga ”demonstranter” som är väpnade och några alternativ till.
  Vilket land skulle inte använda våld mot väpnade grupper som utger sig vara demonstranter. Det kommer rapporter om att en av grupperna i Syrien ”Free Syrian Army” vars ledare heter Abdel Hakim Belhaj. FD Lybisk behfälhavare och självutnämnd ”islamistkrigare” med väldokumenterad anknytning till Al-Qaeda, befinner sig i Syien.
  Hur ska Syrien skydda sig mot dessa grupper förutom med våld?

  Alla tar avstånd från våld, men det gäller att förstå varför våldet existerar. Åter igen så finns det en begravd rapport som ger många svar på detta.

  Rolf, om du tror det enda som händer i Syrien är att regimen dödar oskyldiga människor i ett demonstranttåg/begravningscermonier så förstår jag att du är så upprörd över vad vänstern tycker och tänker.

  Om du och Nynningen kopplar bort era autopiloter och intresserar er för konflikten och den riktiga sanningen så kommer du nog få några logiska svar på dina frågor.

 16. Fantastiskt. Här har vi en Johan som tror sig sitta inne med den ”riktiga sanningen” och dessutom påstår att vi andra borde tänka ”utanför ramarna”.

  Själv tvivlar jag numera på det mesta som sägs och skrivs. När Johan blir äldre så blir han förhoppningsvis också en skeptiker som inser att det inte finns någon objektiv sanning med stort S.

 17. Du tvivlar på det mesta som skrivs? Ja du tvivlar på det mesta som skrivs som inte passar dig.

  Märker att du inte läst eller inte förstår det jag har skrivit (trots din relativt höga ålder och visdom). Var har jag nämnt att jag sitter inne med den riktiga sanningen?
  Se skillnaden på att ifrågasätta och att avfärda folk som ifrågasätter med kommentarer som:
  ”Glömde att man är lika fixerad vid Israel och NATO som enligt fantasifulla konspirationsteorier styr och ställer med allt i världen.”

  Måste vara skönt när man gör det så enkelt för sig, det är bara att avfärda alla meningsmotståndare som simpla hjärntvättade vänsteranhängare.

  Det är synd om dig, du har nått en respektabel ålder men ändå inte lärt dig någonting på vägen. Skönt att det kommer en ny tänkande generation som ska ta över.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>