Sanna Rayman på SvD pekar på ett av de svåraste problemen Sverige har, nämligen att vi har fastnat i bidragsträsket. Metalls överenskommelse bemöts ogillande av socialdemokraters ledning. Sanna Rayman skriver:

I klartext: Det hade varit mycket bättre med noll procents arbete och 80 procents A-kassa än 87 procents jobb och 87 procents lön, även under den korta undantagsperiod det här kan bli fråga om.

Vi ser och hör det dagligen. Går företagen dåligt är det staten som ska hjälpa till, inte företagens tidigare överskott. Passar inte kroppen för ett visst arbete ska man bli sjukskriven inte söka ett annat slags jobb. Slutar kunderna att köpa en viss produkt ska staten garantera tillverkningen inte inse att produkten är körd.

Kommunal hänger på. De som tycker att alliansens skattesänkningar för lågavlönade är ett otyg. De tycker nu att arbetslöshet är att föredra framför lägre lön. Man suckar.

Alliansen håller på att ändra mycket av detta. Det går trögt på sina ställen. Tjänstemännen i förvaltningen lever till viss del kvar i det gamla. Kanske väntar de på återställare om de rödgröna vinner. Det är lite märkligt därför att i själ och hjärta håller de flesta med om att arbetslinjen är den rätta vägen att gå.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>