http://www.lo-jonkoping.se/foto/vanja_mona_kollektivavtal_265px%5B1%5D.jpgMetall och andra förbund verkar anse det. Då är kanske de andra 197 personer också värda det? Vad vet jag.

För övrigt, har det inte gått för mycket maktkamp i LO på sistone. Wanja vill ha en ministerpost förstår jag. Förmodligen blir lönen ännu högre då. Inget fel med det, men när jag hör att Kommunal hellre vill ha skattehöjningar för de rika än skattesänkningar för sjuksystrar och när Metall tycker det är OK att satsa på vindsnurror än kärnkraft för att säkra jobben börjar man undra om Wanja Lundby-Wedin är värd sina 40 kr.

Sanna Rayman SvD undrar hur man ska förhålla sig till LOs rapport:
……. så hur är det tänkt att vi ska reagera, industriarbetarna, sophämtarna och jag? LO anvisar en lämplig reaktion genom att upprepa ordet maktelit 145 gånger.

Jag undrar vad förhållandet är mellan eliten och industriarbetaren i en socialistisk stat som väl är målet för Wanja och Co.

Central styrning tror i alla fall inte Sydsvenskan på:
Att försöka centralstyra lönesättningen efter moraliska mallar snarare än rationella överväganden skulle bara göra näringslivet mindre effektivt. Det tjänar inte någon på.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>