Man undrar om våld är en del av de rödgrönas strategi att vinna makten? Jag hoppas inte det. Men å andra sidan var det socialdemokraten Reepalu som drog igång spektaklet. Det var den tilltänkte ministern Ohly i en rödgrön ministär som talade på plats och Per Gahrton som var positiv.

Och att det skulle bli våld visste de rödgröna och Ohly. Den paramilitära delen av Ohlys vänster sa det rent ut. Och våld blev det. Det finns inga ursäkter skriver SvD.

Det finns en logik. Precis som våldsverkarna erkänner att de behöver den politiska inramningen, så finns det en vänster som anser sig behöva våldsverkarna för att sätta tryck bakom sin politik. Det är ett sorgligt genombrott för Ohly att han nu deltar helt öppet och skamlöst i detta våldsbejakande spel.

Sydsvenskan skriver: Företrädare för dessa svartklädda deltagare gick igår ut i Sydsvenskan och berättade om sin inställning till Davis Cup-matchen och Israel. Men ytterst handlade deras åsikter om ett förakt för demokratiska spelregler. Utan omsvep förklarade de sig beredda att använda våld: ”Vad som än krävs för att vi skall ta oss in och stoppa matchen.”

Göran Greider på Dalademokraten tycker att besluten i Malmö var bra trots att han var medveten om att det förmodligen blir våld. Röstfisket i Malmö slutar alltså med våld. Reepalu säger sig vara nöjd. Vad säger Mona Sahlin. Det är väl ändå hon som ska vara de rödgrönas främsta företrädare.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Är våld en del av de rödgrönas kamp?”

  1. Sossarna och vänstern bär ett stort ansvar för att det blev våldsamheter och upplopp. Beslutet att spela utan publik var en provokation mot demokratin och idrotten. Tar nu sossarna och vänstern ansvaret för konsekvenserna och våldet?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Palestinska Hamas stödjer slaktaren från Darfur « FRED I MELLANÖSTERN

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>