Om bråken i Rosengård verkar många ha synpunkter om. Senast skriver DN

På relativt kort tid har landet gått från att vara ett av världens mest etniskt homogena länder till att bli ett av Europas främsta invandrarländer. D

DN menar att svensken i gemen inta har fattat att invandrarna börjar ta för sig. Men är det inte det som många nu har fattat. Är det inte därför som vi ser att Sverige demokraterna ökar?

DN fortsätter:
De höga trösklarna på svensk arbetsmarknad avspeglar detta homogenitetstänkande. I ett sådant land är det mycket svårt att bli integrerad.

Det var ju så sossarna ville ha det. Solidaritet men inget arbete för det senare skulle störa facket. Bidragsbehövande invandrare skulle dessutom visa sin tacksamhet genom att rösta på socialdemokraterna. Tricket kanske gick förr, men inte nu när nästa generation växer upp. De pratar och skriver svenska mycket bra. De kan också jämföra sig med sina ursvenska kamrater och se att invandrarbarn får det svårt trots utbildning.

Invandrare måste tillåtas att – inom vissa ramar – bevara en egen kultur som kan skapa självrespekt i stället för kravaller. Arbetsmarknaden måste anpassas så att även den med små kunskaper om Sverige kan klara sig själv. Omställningen kommer inte att bli smärtfri – men alternativet är mycket värre.

Visst anpassning måste till. Vi behöver alla invandrarungdomar. De utgör tillsammans med andra ungdomar Sveriges framtid. Men Sverige ska inte lägga sig platt. Vi måste också våga säga ifrån. Alla vinner på, även invandrarna, att Sverige kan behålla sin särart, både kulturellt och traditionsmässigt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

3 Responses to “Är Rosengård början till en ny tid i Sverige”

 1. ”Alla vinner på, även invandrarna, att Sverige kan behålla sin särart, både kulturellt och traditionsmässigt.”

  Den åsikten delas endast av Sverigedemokraterna.

 2. Till Tobias:
  Det tror jag knappast att bara Sverigedemokraterna håller med om det med tanke på att i jämförelse med många andra kulturer så har Sverige faktiskt en ”bättre” kultur. Jag antar att du nu kommer försvara dig med att ”Sveriges kultur inte är bättre än något annat lands, att man inte kan jämföra olika länders kulturer.” Men faktum är att man faktiskt kan det :P .

  Att påstå att en kultur där man skär könsorganen av femåriga flickor och där en kvinna inte har rätt att gå ur huset utan tillsyn av en man är lika mycket värd som en kultur där man har både yttrandefrihet och följer FNs konvention om de mänskliga rättigheterna är bara falskt.

  Naturligtvis påstår jag inte att Sveriges kultur är den bästa men att den är bättre än många andra länders är för mig ett självklart faktum.

 3. Det är ingen trevlig bild du beskriver men vi får heller inte glömma att vi i Sverige brände häxor för inte så länge sedan.

  Det jag skriver är att vi bör säga ifrån att i Sverige gäller våra lagar.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>