Så är det klarlagt. Socialdemokraterna har glidit kraftigt till vänster även om Mona Sahlin försöker förmedla motsatsen. Journalisten Christer Isaksson med god kännedom om partiet skriver om spänningarna i partiet i sin bok Den nya vän(s)tern. Åt vilket håll går Socialdemokraterna? (Ekerlids 2010). Partiledningen tvingas emellertid anpassa sig till strävan efter en rejäl vänstersväng som partifolk och gräsrötter önskar.

Inte undra på att Ohly ler med hela ansiktet. Han brukar också säga att vi kommer att komma överens och ler ännu mer när friskolor, utrikespolitik,fastighetsskatt osv nämns.

Upplagt för en rödgrön röra skriver Maria Eriksson i SvD och menar också att Miljöpartiet kommer att få det svårt i en eventuell regering.

Sverige behöver tillväxt inom den privata sidan. Jobb som skapar friska skattekronor. Dragningen till vänster oroar därför. Fler jobb som betalas av skattepengar skapar ingen tillväxt. Allt detta vet Alliansen och Fredrik Reinfeldt men DN varnar för att Moderaterna blir för säkra i korken.

Wetterstrand kommer antagligen snabbt marginaliseras i en vänsterregering men det gör inte saken bättre. Med Ohly som en stigande stjärna och Mona Sahlins svårigheter med vänsterfalangen kan man verkligen fråga om det är en vänsterorientering vi vill ha i Sverige?

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Är det vänsterorientering vi vill ha?”

  1. Krister Nässén
    augusti 13th, 2010 at 11:29

    Hur går det då för en allians där FP-ledaren betonar vikten av kunskap, medan KD-sektens ledare vill basera ett modernt samhälle på obevisade sagor om att en som kallade sig Guds son kunde gå på vattnet, resa till himlen mm? Den sistnämnde har dessutom mage att påstå sig representera verklighetens folk. Det skall bli spännande att se om hans parti hänger sig kvar i riksdagen.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>