Att de rödgröna i ord har flyttat sig närmare Ohlys kammare verkar uppenbart. Man påstår sig lita mer på talibaner än på USA. Om EU tycker man ingenting. Att hjälpa andra i kris är det inte tal om. Ohly förväntar sig att ryssarna kommer till undsättning ifall USA, vem annars, anfaller oss.

En sorglig röra som socialdemokraterna har hamnat i. Sossarna och alliansen är i princip överens om utrikespolitiken. Natofjäsket är spel för galleriet. Lissabonfördraget innebär i princip är att vi är med i Nato.

Talibankramare och Castrokramare hotade Bildt med. Nu måste Mona Sahlin kliva fram och tala om var skåpet ska stå. Eller har hon blivit så svag att vänstern får härja fritt i vår utrikespolitik? Igår tvingades Ahlin prata mot bättre vetande. Bildt skriver:

Men det vi såg i dag bekäftar dessvärre att dessa halvkommunisters halvkvädna visor kommer att bromsa och begränsa utrikespolitiken på ett sätt som skulle försvaga och ytterst skada vår politik.
Dagen visade att det i en rödgrön utrikespolitik riskerar att bli mer Lindhe än Ahlin – mer Ohly än Sahlin.
Och det är knappast goda nyheter.

DN, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

3 Responses to “Är det Ohly som ska leda utrikespolitiken?”

  1. Med KD ute ur regeringen efter nästa val så kommer Reinfeldt att luta sig mot SD. Lite fascism i utrikespolitiken piggar väl upp?

  2. Det kan du ju lätt ändra på genom att stödja KD så slipper du både kommunism och fascism.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Den Pinsamma Kritiken mot den rödgröna Utrikespolitiken « Joakim Hörsing

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>