Foto:Leif R Jansson/Scanpix.Jag hörde i radio om den utredning som visar att Sverige har flest unga flickor som röker i hela Europa. Flickor som är 15 år eller yngre. Det är skrämmande. Man vet dessutom att det är fyra gånger större sannolikhet att få lungcancer om man börjar röka vid så unga år än om man börjar vid 25 års ålder.

Och ändå gör de det. Deras pojkvän och deras blivande barn måste känna sig lurade när mamman dör vid 40 års ålder!! Är flickorna dumma i huvudet?

Nej jag tror inte det. Det är en livsstil som de nästan är stolta över. Reportern på radion hade gått ut och frågat några av de rökande unga flickorna och samtliga sa att de kände till riskerna, men det är coolt. ”Man känner sig äldre än man är” sa någon. ”Flickor som inte röker eller är oskuld är töntiga” sa en annan.

Vi pratar alltså om flickor som är mellan 12 och 15 år!! De känner uppenbarligen inte något ansvar för sitt eget liv eller för sina barns uppväxt. De är trots allt barn så känner vi vuxna något ansvar?

Inte tillräckligt kan man tycka. Jag tycker man borde jämställa rökning med spriten. Det borde var kriminellt att köpa cigaretter till unga personer. Detta borde vara ett langningsbrott och resultera i ett påtagligt straff.

Polisen skulle kunna göra razzior på skolgård, pendeltågstationer och andra offentliga platser och ta in ungdomarna till förhör för att ta reda på vem som har köpt cigaretterna. Tänk er synen när polisen anländer och se framför er hur många som kommer att fimpa i all hast. Polisen kommer att rädda liv!!

Politikerna vågar nog inte ta i detta. Istället ägnar de all kraft åt att förse polisen med lagliga medel att komma åt de ungdomar som fildelar genom en vansinnig IPREDlag. Man ser dessutom till att förlagsföretagen får mer makt än polisen. Jag undrar vem som är dum i huvudet.

Vi måste få till en ändring. Sluta gå i förlagscheferna riktning utan välj istället att gå emot tobaksföretagen. Att jämställa cigaretter med sprit innebär också att alla cigaretter i fortsättningen vara säljs genom systembolaget. FRA och IPRED-lagar som kriminaliserar ungdomars kreativitet är inte vad Sverige behöver just nu. Att rädda ungdomars liv är vad vi borde ha som första prioritet. kanske något för piratpartiet att ta upp i sitt program?

Själklart ska vi äldre ha vår frihet eller som den hälsosamme ekonomisten säger: Undrar vad det var för folkhälsofantast som uppfann Irish coffey?. Politiker som inte tar tag i de unga borde finnas med i Fria Nyheters ”Årets skitstövel″. Kriser diskuteras annars mycket på tidningarnas ledarsidor, men frågan är om inte detta är en större kris än den finasiella..

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “Är de bara dumma i huvudet?”

 1. Fra = Från Rövhuvud till Asätare

  Fra = Fuska Rövslicka Anklaga

  Fra = Förenta Rövhålens Arbetsläger.

  Fra = Fly Reindfeldts Avundsjuka.

  Fra = Fashisten Reinfeldts Auswitch.

  F NWO och denna falska orwelliska skitregering och dess rasistiskt ideologiska fucked up system.

  Falska samhälle .

  Packat med indoktrinerade passiva muppar dessutom som sponsrar den självdestruktiva utvecklingen.

  Bränn Riksdan nu.

  Hmmm skule passa som namn på en sida.

 2. Du tror inte att din kritik är kontraproduktiv? Jag tror man börjar i fel ände om man säger att unga är ”dumma i huvudet”. Det går inte att gömma sig bakom att man bara vill väl, det måste skina igenom också för att den ska ha någon möjlighet att påverka. Det är åtminstone vad jag tror.

 3. Bra att du reagerar. Om du läste hela inlägget så tror jag inte att unga tjejer är dumma utan tvärtom.
  Vad jag menar är att då måste det finnas någon annan anledning till att så många röker. Reporten, som jag hänvisar till, får svar på några anledningar.
  Har du Johanna någon idé om hur man får unga att inse att rökning ska man sluta med,för du kan väl inte tycka det är ok att röka vid så unga år?

Trackbacks/Pingbacks

 1. Styrs EU av tobaksmonopolet?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>