Man kan inte annat än beundra Anders Borg. Igår krattade han manegen genom att i budgetpropositionen föreslå i princip gamla socialdemokratiska åtgärder för att stimulera samhället.

Det enda oppositionen kan kritisera är nivåerna men inte riktningen. Waidelich gjorde visserligen självmål när han dessutom påstår att Anders Borg är för optimistisk, dvs socialdemokraterna kan inte föreslå så vansinnigt mycket större nivåer.

Mer propositionen bjuder regeringen in oppositionen att dansa i manegen. Resultatet blir antagligen lite mer av struktur och arbetsmarknadspolitik och vips är alla nöjda. Inte illa av en minoritetsregering.

Kvar att käbbla om  är momsen och 3:12 reglerna men det finns nog gränser för hur mycket företagarfientliga en opposition kan vara vara. Dessutom påpekar Borg att RUT blev en succé något som oppositionen inte trodde på.

Sammanfattningsvis kommer vi nog att få se en mycket lugn riksdagsperiod. Självt hade jag önskat en något mer framåtriktad och tillväxtvänlig proposition men jag förstår samtidigt det parlamentariska läget.

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>