Kan inte någon ge  Reinfeldt taktiska råd! Varför driva frågor som man vet att man förlorar?

Att leda en regering i minoritet kräver lite mer av statschefen. Det räcker inte med att tycka att oppositionen är sämre, vilket de förmodligen är i dagsläget. I brist på engagemang från regeringen flyttar oppositionen fram sina positioner och i viss mån är det oppositionen som idag har initiativet.

Alliansen förknippas idag med jobbskatteavdrag, statsskuld  och RUT avdrag men också med justitieminister Asks strävan att ha stenkoll på befolkningen. Alliansen förknippas inte med empati, visioner eller tillväxt i företag.

Oppositionen har ett gyllene tillfälle att ta initiativet och med Wetterstrands låsning i kärnkraftsfrågan har socialdemokraterna ett gyllene tillfälle att åter bli det ledande partiet.

Upp till lamp Reinfeldt! Det är dags att börja valtala. Det är dags att visa empati. Det är dags att visa hur framtiden ska se ut.

Och framför allt det är dags att lägga finurliga förslag som leder i rätt riktning men som blir svåra för delar av oppositionen att säga nej till. Lyft fram strategerna!

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen,Falkvinge, Mina Moderatkarameller

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Alliansen tappar initiativet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Det behövs ett politiskt ledarskap som kan och vågar agera | Gunnar Hökmark
  2. Få lär sörja Östros så vad är problemet?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>