Partigrupperna närmar sig verkligheten. Skillnaden mellan blocken minskas med ett undantag, Ohly. Vänsterpartiet tar för sig. Ohly har synpunkter på det mesta, dessvärre i fel riktning mot vad de flesta tycker. Mona Sahlin gör vad hon kan för att förhindra grodorna från Ohly men kommer hon att lyckas?

I regeringsställe kommer socialdemokraterna få det svårt att hantera Ohly och hans partikamrater. Vi ser det redan när det gäller utrikespolitiken (jmf Bildts syn) och inte minst vårt förhållande till EU (DN). Skatter är en tickande bomb och många, som idag klarar sig utan bidrag, får det svårare.

Alliansen hade haft det mycket värre om bara S och MP hade gått fram gemensamt så Alliansen ska vara tacksam mot Ohly annars hade nog inte den magra valmanifestet räckt till. Väljarnas känsla för vem som beskriver verkligheten mest korrekt är åter det som kommer att avgöra skriver DN. Aftonbladet tycker att Alliansens manifest är pest för att stärka de rödgröna en aning och bortser helt från Ohly.

I NEOs nya nummer skrivs: Allvarligt? Vill vi ha Mona Sahlin som statsminister och hur väl skulle hon göra ifrån sig? Linder i SvD tycker att socialdemokratin står för något som ”står i vägen” istället för ”vi tar täten”.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Alliansen ska vara tacksam mot Ohly”

 1. Krister Nässén
  augusti 27th, 2010 at 19:59

  Intressant att inget nämns om KD-sektens inflytande i Alliansen. Jag har ofta undrat hur representativ dåvarande KDU-ordföranden Ella Bohlin är för KD-sekten med följande uttalanden: ”Jag är kreationist. Men jag tycker inte att skolorna helt ska svänga om och ersätta Darwins lära med bibeln. Men jag tycker att man ska presentera båda förklaringarna utan att ta ställning för vilken av dessa läror som är korrekt.”

  Dessa flumtankar gav henne, mycket välförtjänt, antipriset Årets förvillare 2005.

  Läs mer här:

  http://www.vof.se/visa-forvillare2005

 2. Jag är stolt över att Vänsterpartiet kommer att få inflyttande över regeringen efter valet, det kan ju inte bli sämre än det som är nu.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>