Näringslivet har varit på tapeten. Borg har uttryckt sig kritiskt. Varför då? Därför att alliansen inte vågar utmana väljarna. Sedan länge har socialdemokrater och LO hjärntvättat väljarna med att småföretagare mer eller mindre är kriminella. Det har därmed blivit fult att tjäna pengar på sina företag.

Thomas Gur beskriver detta elegant i sin SvD kolumn idag:

I de flesta vänsterpolitikers idévärld finns inte människor av kött och blod, individer och frivilliga gemenskaper. Deras ideologiska landskap befolkas av abstrakta storheter som just Näringslivet, Kapitalet, Reaktionärerna, Storfinansen, Marknaden, Borgerligheten, Imperialismen – alla med inledande versal bokstav. Mot dessa storheter står andra lika abstrakta aktörer så som Arbetet, Arbetarklassen, Folket, De förtryckta, De progressiva, Socialismen.

LO och socialdemokraterna lever i symbios med storbolagen. De skapar jobb, är något att bekämpa och ger glans åt härligheten. Dessutom, har vi nu sett, kan pamparna lätt berika sig själva. Vänstern vill gå ännu längre och helt överföra storbolagen i statens ägo.

De små och medelstora bolagen ger varken glans eller möjlighet att berika organisationerna. Att de är grunden till vårt välstånd bortser man ifrån. Skattemyndigheten har fått i uppdrag att betrakta småföretagen ur en kriminell synvinkel och har infört regler som de inte själva kan tillämpa.

Utan möjlighet att tjäna pengar skapas inga företag. Till och med Ryssland under Stalin fick ge bönderna egna jordplättar för att de skulle kunna försörja sig.

Vi har inte sett slutet än. Mona Sahlin vill nu återinföra förmögenhetsskatten, vilket kommer att innebära att det blir ännu svårare för de mindre företagen. Kommunal och Byggnads driver hårt protektionismen men även LO i övrigt försvarar nuvarande arbetsrättsregler som gör det hart när omöjligt för invandrare att få jobb. Stänger man dessutom till möjligheten att försörja sin familj genom eget företag har man fått ett gäng bidragsberoende människor.

I NEOs senaste nummer beskrivs vår invandrarpolitik i en dyster dager:

Om den som anser att svenska lagar ska gälla i Sverige anklagas för rasism, vilket begrepp återstår då om man vill beskriva en sverigedemokrat.

Alla ska enligt LO och socialdemokrater har samma lön. Vacker tanke om det inte vore så att många som kommer till Sverige är analfabeter. För att få jobb måste kan ju också kunna läsa och skriva svenska. LO och socialdemokraterna har tvingat invandrarakademiker att gå samma svenskkurs som analfabeter. Allt sammantaget gör det svårt för invandrare att få jobb.

Varför ändrar inte alliansregeringen på allt detta. Förmodligen därför att så länge som det i folksjälen anses finare att vinna på lotto än att tjäna pengar som företagare vågar inte alliansen utmana väljarna.

Nu har vi kristid. Globlat är mycket på gång enligt DN . Alliansregeringen borde ta tillfället i akt. Underlätta för företagarna, underlätta för invandrarna och skapa en tilltro hos de svenska folket för de små företagen. De stora företagen är mer och mer en stor inköpsorganisation. Mycket av arbetena görs av små underleverantörer. Det blir ett ramskri från LO-toppen som ser sin glanstid försvinna, men vad gör det?

Uppdatering: Även Företagarna känner sig manade, precis som Svenskt Näringsliv, att i SvD bemöta den negativa synen på näringslivet. Det är bra att Företagarna engagerar sig. Tyvärr är de för det mesta ganska osynliga. De har stillasittande accepterat alla dumheter som framför allt socialdemokrater och LO har hittat på. Problemet är att en företagare orkar inte debattera med politiker och för politikerna är företagarna inget hot. Så Företagarna bör vässa sig i politisk övertalingsförmåga.

SvDs uppmaning till valsamverkan verkar som en bra uppmaning. Även där får det inte bli passitivitet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>