Alliansen knappar in enligt senaste mätning. SvD tror att Sören Holmberg får bita i det sura äpplet.

Framgång brukar föda framgång. Det är fullt möjligt att regeringen opinionsmässigt kan vara ikapp S, V och MP redan till Europaparlamentsvalet i juni. Men då gäller det att undvika schabbel liknande det förra sommaren om FRA-lagen.

Samtidigt konstateras det att alliansen har svårt att nå ungdomen. De flesta där följer knappast politiken, få läser dagstidningar utan de flesta röstar med magkänsla och de vill ha frihet. Jag tycker alliansen borde ta vara på tillfället och engagera ungdomsförbunden att driva opinionen mot alla integritetskränkande lagar som nu är på gång. Stoppa jakten på ungdomar som fildelar eller stoppa möjligheten för myndigheter att utan anledning kunna gå i ungdomars datorer.

Det finns frågor som ungdomar kan samsas kring. Låt alliansen ungdomsförbund vara en garant för att ungdomsfrågorna tas på allvar. Det kan inte bara vara piratpartiet som intresserar sig för integritetsfrågor. De är tydliga:

Det är dags för oss alla att sätta ner foten direkt och be skivindustrin att dra åt helvete. Det ligger inte på deras bord att bestämma vilka av medborgarna som får prata med varandra om vad.

Alliansens ungdomsförbund borde var lika tydliga.

Miljö är ett annan stor ungdomsfråga. Peter Erikssons miljontals vindkraftverk kan låta bra men är ingen hållbar energikälla. Han bortser från folkökningen på jorden och från fattigdomen. Hans tes håller om barnbegränsning införs och att det fattiga förblir fattiga och vi kan nu lägga till; om sotpartiklarna får finnas kvar.

Ja, jag vet alliansens alla ungdomsförbund har gemensamt skrivit ett öppet brev till regering och riksdag:

Vi skriver till er med anledning av IPRED och de ”civilrättsliga sanktionerna på immaterialrättens område”.
Som ordförande för Alliansens ungdomsförbund bildar vi dagligen opinion bland unga människor. Vår bedömning är att stödet för vår politik kommer att minska kraftigt om nuvarande förslag blir proposition och lag. Vi kommer att uppfattas som teknik- och utvecklingsfientliga. Att förlora den unga generationen kommer dessutom att ha konsekvenser i många val framöver.

Det är dags, Fredrik Reinfeldt, att ta våra ungdomar på allvar. Låt dem vinna i en så här stor fråga och ni har ungdomen med er.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “Alliansen bör driva ungdomsfrågor”

  1. Det är inte bara politiker som Peter Eriksson som hävdar att sol-, vind- och vattenkraft räcker, även med befolkningsökning och sådant inräknat, utan även många forskare.

  2. Men, i övrigt håller jag med dig: det vore smart – och bra – om alliansen började bry sig om ”ungdomsfrågor” mer… Ett aber är dock att bara ungdomar över 18 år får rösta…

  3. De forskare som Peter Eriksson hänvisar till har utgått från en viss parametersättning i sin ekvation. Med andra ingångsdata förändras bilden, vilket många också har påpekat. Utvecklingstakten är en parameter. Tänk på vad som har hänt de senaste 100 åren. Vad kommer inte att hända om 100 eller 1000 år??
    Dessutom svälter många idag plus en hotande vattenbrist. Det finns problem i världen. Energi behövs mer än vad vi kan ana idag.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>