Partiegoism är en trojansk häst skriver Thomas Gur i SvD idag och menar att partiledningarna står där om inte de bildar en valallians. Politisk girighet kallade jag själv det i ett tidigare inlägg.

20 till 30 miljoner tappat partistöd får inte vara skälet till att inte bilda en valallians. Moderaterna får heller inte tro att de kan fixa det själva. Det är alliansen många tror på och inget annat.

Thomas skapade också en ny beteckning för de rödgröna, svampen (s+v+mp). Svamp känns rätt efter att ha hört på Thomas Eneroths vansinnigheter. uppbackad av Mona Sahlin. Eneroth hävdar att SAAB hade inte varit något förlustföretag om ”svampen” varit i regeringsställning. Ett Nigeriabrev kallar SvD det. Jag undrar hur många miljardförluster en svamp kan suga upp?

Tomas Tobé (M) försöker göra sak över att moderaterna vill företagen väl. Återigen prat. Det är bara att stödja Maud Olofsson i hennes ansträngningar att få med er andra i alliansen. Ibland får man intrycket att moderaterna vill köra sitt eget race. Glöm det! Utan balans med de andra partierna blir det ingen borgerlig regering. Sluta prata utan handla! Bilda valallians och stöd centerpartiet som ett småföretagarparti. Moderater liksom socialdemokrater gillar ju bara stora företag.

Som ett tillägg till Olof Ruins analys i DN tror jag att MP lättare skulle kunna ansluta sig till alliansen än till moderaterna om läget så skulle bli.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>