Vad har rättssäkerheten tagit vägen i Sverige? Nu visar det sig att åklagaren i sin strävan att bevisa att grundarna av Pirate Bay begår brott själv begår samma brott för att bevisa Pirate Bays brott.

Har åklagaren gjort detta medvetet bör han bytas ut. Och det är svårt att inse hur vanliga människor ska förstå vad som är olagligt om åklagare försöker förklara sig. Hänger rätten med eller har nämndemännen också använt sig av upphovsrättsskyddat material?

Det var Rosemari på Kulturbloggen som såg att piratåklagaren laddat ner hennes film utan att fråga henne om lov. Klart kriminellt enligt åklagaren själv. Vad säger rättens ordförande?

Som Rosemari säger så visar detta att lagen om upphovsrätt måste ändras. Åklagaren försvarar film och musikbranschens krav på inskränkningar av Internet. Krav på att försvåra spridning av information och kunskap eller helt stänga Internet som vår SF chef vill.

Rosemari skriver:

Men eftersom det finns en och annan läsare som inte kan tänka och läsa mellan raderna måste jag vara övertydlig: jag tror att vi måste anpassa oss till den tid vi lever i och förändra upphovsrättslagen. Jag anser att de stora amerikanska filmbolagen och internationella musikbolagen som ligger på antipiratbyrån i detta ärende har fel. Vi måste anpassa och förändra upphovsrätten. Därför tycker jag att man gärna får använda klipp på youtube, men åklagarens uppdragsgivare är ju emot sådant.

Jag får hoppas att Beatrice Ask (Människor ska känna att rättsväsendet finns nära dem och finns till för dem, att lagar och regler är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert) blir medveten om vad som pågår. Nu fildelar åklagaren olovligt. Nästa steg blir att åklagaren själv planterar bevisen. Om Rick Falkvinge kan slita sig från rättegången ber jag honom att påtala detta för vår justitieminister så att åklagaren byts ut. Vi kan inte ha kriminella, enligt åklagarens egen beskrivning, till att föra statens talan.

Läs även andra intressanta åsikter om PTB, pirater, piratåtalet, åklagare, rättssäkerhet, ekonomi, fildelning

No related posts.

Tags: , , , , , ,

3 Responses to “Åklagaren i PTB begår brott för att bevisa brott!”

 1. För det första är filmen utlagd på Youtube så man får väl anta att hon haft för avsikt att sprida den. För det andra finns det ett undantag i lagen som gör att upphovsrättsskyddade verk får användas som bevisning (vore ju mycket märkligt annars).

 2. Jag börjar mer och mer luta åt den uppfattningen att Reinfeld – Ask och alla de som spelar med i den pågående IPRED lagstiftningen mycket väl vet vad det handlar om men att de hukar sig för USA som backar upp dessa enormt mäktiga skiv- och filmbolag.

  Hela TPB fallet stinker och är en rättsskandal och ett justitiemord utan like – men när det gäller att hålla sig väl med USA – så verkar allt vara tillåtet

  Kom ihåg:

  1) Tillslaget mot TPB hände först efter politiska hot och påtryckningar från USA

  2) Amerikanska agenter har fått utbilda blivande svenska poliser i konsten att jaga fildelande svenskar.

  3) En polisman – Jim Kejzer – som hade ansvaret i TPB utredning fick jobb hos Warner som tack – Ingen på ansvarig håll brydde sig – Sedan när får polismän ta mutor? – Och vilket slags arbete utförde Jimmy egentligen hos Warner – Var det frågan om en arbetsfri inkomst?

  Glöm inte heller dom 2 egyptier som på svensk mark bortfördes av maskerade amerikanska agenter för att torteras i ett annat land – och läs hur lättvindig både Göran Persson och Thomas Borström avfärdar allt ansvar och skylkler på en avliden kollega

  Sverige verkar ha blivit en lydstat till USA – tack vare våra fega politiker – som alltid vet bättre vad som är till fördel för folket

 3. Till Tor;
  Hur ska den som ser ett verk på nätet veta att det är i enlighet med upphovsrättsinnehavarens avsikt? Vi vet ju också att musikbranschen utnyttjar nätet för test.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>