Positiv beröm är bra. Det är utvecklande för den som får berömmet. Men dock inte alltid. Några tar faktiskt illa vid sig vid beröm och tycker att det är lite nedlåtande. Så när ska man berömma? Den här artikeln försöker bena upp problemet. De skriver:

En kort sammanfattning av de förslag som ges här är: om du vill att komplimangen eller berömmen ska vara uppriktiga ska de vara specifika. Du bör fokusera din komplimang på något som du vet är viktigt att den andra personen. Fokusera berömmet på problemet i stället för på förmodade fasta egenskaper (exempelvis intelligens) om personen. Använd frågor så att den andra personen blir aktiverad och kommer att reflektera över sitt eget beteende.

Så när ska man berömma någon? Personligen tror jag att det alltid rätt att ge beröm men man ska tydligen vara uppmärksam på hur berömmet ges.

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “3 sätt på hur man ska ge beröm”

  1. athen grekisk komedi tragedi kärlek afrodite lukt smak hörsel syn sofia bulgaria

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>