Helle Klein skriver i Aftonbladet: Friskolesystemet har funnits alltsedan början av 1990-talet. Det behöver reformeras. De romantiska föreställningarna om eldsjälar som med pedagogiskt nytänkande skulle starta alternativa skolor har kommit på skam när utvecklingen visar hur riskkapitalister och storbolagskoncerner är de verkliga skolaktörerna.

Det verkar som om Helle Klein själv lever i en romantisk värld. Hon missar att skolan under sossarnas tid urholkats och flummats till, så några ansåg att det enda rätta är att starta friskolor.

Det andra misstaget är att hon inte förstår att sossarnas politik har gjort det hart när omöjligt för små aktörer att driva företag i Sverige därav de stora spelarna som alltid har möjlighet att göra sig oberoende av politikernas nyckfullhet.

Konkurrens ger kvalitet. De rödgröna vill ofta göra gällande att det bara är offentlig verksamhet som kan ge kvalitet. Man glömmer fort, men den offentliga verksamheten i forna Sovjet garanterade bevisligen ingen kvalitet. Helle Klein får gärna gilla de rödgröna med Ohly som frontfigur, men jag hoppas att de inte får lägga om kursen för en skola som nu bejakar kunskap.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>