Socialdemokraterna tog sig i kragen, slängde ut sänket och reste sig. Löfven är uppskattad av de flesta även av borgarna. Kvartalet är visserligen inte slut än men (S ) leder stort med 1-0. Inte på grund av sjukvårdsdebacklet utan för att de återtagit initiativet i politiken.

Med hög arbetslöshet och handfallenhet från regeringen har Löfven fått det utrymme han behöver. I morse hörde jag att regeringen nu skyller på företagen att vi har hög ungdomsarbetslöshet som om de ska tänka på samhällets bästa före sina företags bästa, absurt.

Problemet är annars väldigt tydligt. Vi skapar för få jobb i den privata sektorn och frågan regeringen bör ställa är varför och vidtaga åtgärder därefter. Att försvåra att få  F-skatt är inte lösningen, tvärtom! Det är egentligen ganska enkelt; det måste löna sig att driva företag.

Förslag finns och oppositionen har inget att sätta emot eftersom de aldrig kan komma överens om att man kan bli rik på företag. Visst det kommer att storma ett tag men det kan bli rätt skött en valvinnare.

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>